-===Fun Forum===-
---=====Best Forum=====---
Lista Forumurilor Pe Tematici
-===Fun Forum===- | Reguli | Inregistrare | Login

POZE -===FUN FORUM===-

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ubytzika_senzuala la Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Vrancea
cauta Barbat
22 - 45 ani
-===Fun Forum===- / Filme / "Moartea domnului Lazarescu", la Festivalul de Film de la Londra Moderat de CiuMeG, MOLLYnezu
Autor
Mesaj Pagini: 1
CiuMeG
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 9
In Romania, paradoxul e la el acasa! Nu mai este o noutate, nu-i asa? Mai ales cand vine vorba de productia cinematografica autohtona... Din acest punct de vedere, iata ca un film care a picat initial concursul de scenarii, obtinand finantare dupa indelungi discutii, ajunge sa cucereasca rand pe rand festivalurile internationale de film. Dupa premiul sectiunii "Un Certain Regard" de la Cannes, "Moartea domnului Lazarescu" a fost prezentat la TIFF si la Sarajevo, dupa care si-a adjudecat doua premii la Copenhaga: "Marele Premiu al Juriului" si Lebada de Aur pentru "cel mai bun actor". Saptamana viitoare urmeaza Festivalul de la New York, iar apoi Viena (14-26 octombrie) si Londra (19 octombrie-3 noiembrie).

"Multipremiatul film al regizorului roman Cristi Puiu este, fara indoiala, unul dintre cele mai sensibile filme ale anului. Domnul Lazarescu este un vaduv in varsta de 63 de ani, care-si imparte casa cu cele trei pisici ale sale. Suferind de dureri de cap si stomac, el cheama ambulanta. In acest timp, el incearca sa ceara ajutorul vecinilor. Ajuns la spital, starea sa se inrautateste din cauza birocratiei si ineficientei cadrelor medicale. Realizarea exceptionala si umanitatea acestui film a fost deja comparata cu operele lui Cassavetes, Mike Leigh si Frederick Wiseman. Si totusi, Puiu are un stil aparte, iar filmul sau este obligatoriu de vazut", scrie directorul artistic Sandra Hebron in prezentarea celei de-a 49-a editii a Festivalului de Film de la Londra.


Doua proiectii la Odeon West End


In cadrul Festivalului de Film de la Londra, ce va debuta pe 19 octombrie cu thrillerul "The Constant Gardener", in regia lui Fernando Meirelles, filmul lui Cristi Puiu este inclus la sectiunea "Film on The Square", alaturi de productii din Turcia, Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Hong Kong, Norvegia si Franta.

"Moartea domnului Lazarescu" se va bucura de doua proiectii, programate pe 1 si 2 noiembrie la Odeon West End.

De altfel, "Moartea domnului Lazarescu" este amintit si in comunicatul oficial al festivalului londonez, regizorul roman fiind inclus la categoria "talente deosebite" alaturi de Fatih Akin, Karin Albou, Lucille Chaufour si Sergio Machado.


Pierce Brosnan, Gwyneth Paltrow si Kirsten Dunst, printre vedetele festivalului


In seara de deschidere a Festivalului de Film de la Londra, organizatorii mizeaza pe prezenta catorva staruri de prima mana, precum Pierce Brosnan, Gwyneth Paltrow, Kirsten Dunst si Terry Gilliam.

Programul editiei din acest an cuprinde peste 180 de filme, inclusiv ultimele creatii ale regizorilor Cameron Crowe, Steven Soderbergh si Lars von Trier. In ultima seara a evenimentului va fi prezentat "Good night good luck", filmul regizat de George Clooney.

Dintre cele peste 180 de filme, 33 sunt premiere europene, iar 120 sunt premiere pentru Marea Britanie. Printre regizorii care isi vor prezenta creatiile se numara Takeshi Kitano ("Takeshis´", fratii Dardenne ("L´Enfant", Steven Soderbergh ("Bubble", Michael Winterbottom ("A Clock and Bull Story", Steve Buscemi ("Lonesome Jim", Lars von Trier ("Manderlay", Park Chan-Wook ("Sympathy For Lady Vengeance" si Fatih Akin ("Crossing The Bridge".

"Cautam sa aducem cineasti si productii de prima mana pentru a asigura un program de proiectii care sa promoveze diversitatea si creativitatea cinematografiei mondiale", a declarat Sandra Hebron pentru BBC Online in cursul zilei de ieri...


3KB


pus acum 18 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la